پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهراء(س)اردکان : نیلوبلاگ

ساخت وبلاگ

دانستنی های پژوهشی

مهارت انتخاب کتاب

 محقق روشمند، می‌داند که برای تحقق اهداف خود باید به چه منابعی مراجعه کند. شناخت انواع منابعی که در کتابخانه ها نگهداری می شوند و کارکردها و ویژگیهای منابع، این امکان را برای طلاب فراهم می کند که بدانند هر کتابی به چه کار می آید.

اگر ابهام در معنای واژه ها بود، باید به فرهنگ واژگان مراجعه کرد. اگر واژه مورد نظر تخصصی باشد، به حتم معنای اصطلاحی دارد و باید به فرهنگ نامه های تخصصی مراجعه کرد.

همیشه بهتر است که تحقیق خود را از راه واژه شناسی آغاز کنیم. این شفاف‌سازی واژگان ما را از خلط مباحث می‌رهاند. باید بکوشیم تا درباره آن بحث، اطلاعات دایره المعارف ای بیابیم. بنابراین اگر یک موضوع به اطلاعات اولیه و عمومی نیاز داشته باشیم، مثلاً در صدد باشیم که با معنای اصطلاحی، تاریخچه نظریات مشهور و منابع دست اول درباره موضوع نبوت آشنا شویم، باید به دایره المعارف هایی مراجعه کنیم که در رشته کلام نگاشته شده اند.

اگر بخواهیم بدانیم که جدیدترین پژوهش ها درباره موضوع ما چه می‌گویند، باید به فصلنامه ها و نشریات ادواری آن موضوع مراجعه کنیم.

همچنین، اگر هنگام مطالعه کتاب، دریافتیم که مطالب آن برای ما دشوار است و اصطلاحات متعددی را نمی‌فهمیم این بیانگر آن است که پیش از انتخاب این کتاب، می بایست منبع ساده‌تری را در همین زمینه گزینش و مطالعه می کردیم. خودآموز مقدمات پژوهش از حسن اسلام پور کریمی

+ نوشته شده در چهارشنبه سیزدهم اسفند ۱۳۹۹ ساعت 9:6 توسط مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)/سطح دو  | 

پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهراء(س)اردکان...
ما را در سایت پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهراء(س)اردکان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : taiibata بازدید : 52 تاريخ : چهارشنبه 14 دی 1401 ساعت: 3:06